Fenyős Zoltán – Fenyősné Kircsi Amália: Varázshegy (Játék a tanulás)
HAZAI ÉS NEMZETKÖZI DÍJAT NYERT JÁTÉKOS OKTATÓPROGRAM
Pedellus Tankönyvkiadó Kft.

 

Bevezető A program indítása, kilépés A keretprogram Az oktatóprogramok Tanmenet

 

Hajókikötő
(7. lecke / 1. feladat)

A kis hajókat úgy kell irányítanod, hogy ne ütközzenek össze. Ehhez a csatornák kereszteződésében lévő sorompókat kattintással leengedheted, illetve felemelheted. A feladattal akkor vagy kész, ha az összes hajó a vele azonos színű kikötőbe került.

Hajókikötő

   

Babatorna
(7. lecke / 2. feladat)

Készíts filmet a tornázó babáról! Figyeld meg a tornagyakorlatot, és a színpad alsó részén lévő elemek közül a megfelelőt kiválasztva húzd azokat a filmszalagra. Ha elkészültél vetítsd le a filmet, így ellenőrizheted, hogy sikerült-e megalkotnod a helyes sorrendet.

Babatorna

   

Diavetítő
(7. lecke / 3. feladat)

Ebben a játékban diafilmet készíthetsz háromféle módon, melyek között a mozibejárat fölött lévő képekkel tudsz váltani. Egyik lehetőség, hogy a képek sorrendje helyes, és ki kell választanod a hozzájuk tartozó szöveget a tekercsen lévő nyilak segítségével. A diák között váltani a sziklán lévő nyilakkal tudsz. Másik lehetőség, hogy a szöveg sorrendje helyes, és a képeket kell hozzájuk párosítanod. Harmadik lehetőség, hogy a képek és a szövegek sorrendje is össze van keveredve. Ha elkészült a diafilm, a sziklán lévő gombbal levetítheted.

Diavetítő

 

© Pedellus Tankönyvkiadó Kft., 2007
Minden jog fenntartva
www.pedellus.hu