Fenyős Zoltán – Fenyősné Kircsi Amália: Varázshegy (Játék a tanulás)
HAZAI ÉS NEMZETKÖZI DÍJAT NYERT JÁTÉKOS OKTATÓPROGRAM
Pedellus Tankönyvkiadó Kft.

 

Bevezető A program indítása, kilépés A keretprogram Az oktatóprogramok Tanmenet

 

A Varázshegy a Játék a tanulás sorozat (Csodafa, Varázshegy, Gyöngyforrás) második darabja. Ez az internetes oktatóprogram a Csodafa folytatásának tekinthető, de feladatai lehetővé teszik azt is, hogy a diákok ezen keresztül ismerjék meg az informatika világát. Játékos készség- és képességfejlesztő feladatokkal fejleszti az algoritmikus gondolkodást, erősíti az ismeretszerzést, a tudásanyag elsajátítását és a képességfejlesztést.

Az oktatóprogram jól alkalmazható az általános iskola második, harmadik osztályos tanulók helyes informatikai szemléletének kialakításában, fejlesztésében. A tanulók fejlesztésének hatékony eszközeként használható a tantervbe beépített informatika órákon, szakkörökön, illetve napközis foglalkozásokon.

A Varázshegyet 2007-ben Berlinben Comenius-EduMedia Pecséttel díjazták.

Ebben az elismerésben a példaértékű, innovációt tartalmazó multimédiás programok, termékek, képzési anyagok részesülnek. A verseny nemzetközi zsűrijében több nagyhírű egyetem (hágai, bécsi, berlini) professzorai vettek részt.

Idézet a zsűri ismertetőjéből:

„Az oktatótermék színes interaktív foglalkozásokon keresztül a fejleszti a gyerekek informatikai képességét. Az akusztikai elemek, a grafika valamint a szimbólumok és a színek használata esztétikus, célszerű és ösztönző erővel hat. A rendszer hiba nélkül és gyorsan működik. A feladatok növekvő nehézségi szint szerint vannak elrendezve. A termék javasolt didaktikus médiatermék csoportos vagy otthoni használatra.”

2007-ben a Varázshegy HunDidac Taneszközminősítési Díjverseny Arany-Díjat kapott.
 

 

Lassú internetes kapcsolat esetén a program használatát nem javasoljuk.

A Varázshegy megrendelhető a Pedellus Tankönyvkiadó honlapján.

 

Varázshegy

Varázshegy: Comenius Edumedia Pecsét

Varázshegy: HunDidac Arany-díj

 

 

Kérdéseit, észrevételeit a varazshegy@varazshegy.hu címre várjuk!

 

© Pedellus Tankönyvkiadó Kft., 2007
Minden jog fenntartva
www.pedellus.hu